Recept: kibbeling van kabeljauw met ravigotesaus
10 mei, 2016Kibbeling is één van de populairste visrecepten gemaakt van kabeljauw. Vooral samen met ravigotesaus is het een veel gegeten snack. Heeft u kabeljauw gekocht of zelf gevangen? Dan kunt u gemakkelijk zelf kibbeling maken.
Om kibbeling te maken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:
- 1 kilogram kabeljauw
- 500 gram bloem
- 2 eieren
- 1 liter koffiemelk of melk
- 2 teentjes knoflook
- Wat zout en peper
Hoe maakt u de kibbeling?
- Spoel de visfilet af, snijd deze in kleine stukken en dep deze droog met keukenpapier.
- Pers de knoflook of rasp dit en meng deze samen met peper en zout door de kabeljauw. Op deze manier krijgt de kabeljauw een nog lekkerdere smaak.
- Pak een kom doe hier de melk, bloem en eieren in. Mix dit vervolgens door elkaar met een garde of mixer. U krijgt nu een medium dik beslag (vergelijkbaar met de dikte van pannenkoekenbeslag).
- Zet de frituurpan aan op 180 graden en laat deze goed warm worden.
- Pak de stukjes vis en dompel deze onder in het beslag. Gooi hierna de kibbeling direct in de frituurpan.
- Bak de kibbeling totdat het korstje goudbruin is. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.
- Laat de kibbeling uitlekken op een stukje keukenrol. Dit zal het vet absorberen.
- Geniet van uw kibbeling.
Tip: u kunt ook viskruiden (te koop bij de supermarkt) over de kibbeling strooien, voor een kruidigere smaak.
Ravigotesaus, een heerlijke toevoeging bij uw kibbeling
Kibbeling is niet compleet zonder heerlijke ravigotesaus. Vooral als u deze zelf vers maakt is het een heuse traktatie.
Benodigdheden:
- 2 grote augurken
- 1 ui
- 125 milliliter mayonaise of halvanaise
- 125 milliliter crème fraiche
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- Een snufje zout
- Een snufje peper
Bereidingswijze:
- Snijd de augurk en het ui in kleine, fijne blokjes.
- Roer de mosterd, mayonaise/halvanaise, crème fraiche en de citroensap door elkaar heen.
- Voeg hier de peper, het zout en de snippers ui en augurk bij.
- Geniet van uw eigen gemaakte ravigotesaus.
Tip: Houdt u niet van stukjes in uw saus? Pureer het geheel dan met een staafmixer, totdat er een gladde saus ontstaat.
Dit heerlijke recept is natuurlijk het allerleukst om te maken met zelf gevangen kabeljauw. Ga eens mee kabeljauw vissenmet Sportvisserij Mercuur en vang de heerlijkste kabeljauwen.